Shockwave

Behoort u tot de talloze pati├źnten die aan chronische pijn lijden en die al het mogelijke hebben geprobeerd om ervan verlost te raken? Heeft u al injecties, medicatie, fysiotherapie, relaxatiemethodes enz. geprobeerd? Keerde uw pijn altijd na korte tijd weer terug, vaak erger dan voorheen?

Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat shockwave therapie bij diverse aandoeningen vaak erg goede resultaten geeft. Chronische pijn wordt vaak veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen of van de slijmbeurs. Extracorporale shockwave therapie (ESWT) wordt beschouwd als een van de meest innoverende ontwikkelingen in de recente pijnbehandeling. In tegenstelling tot conventionele behandelmethodes kan bij ESWT de oorzaak van de pijn worden bestreden, zonder medicatie of chirurgie. Succesvolle resultaten worden reeds bereikt na enkele behandelsessies.

De indicaties voor Shockwave therapie:
Chronische schouderklachten door kalkafzetting op de pezen
Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog)
Pijn net onder de knieschijf (Infrapatellaire tendinopathie)
Chronische pijn aan de achillespees (Tendinopathie van de pees en/of verkalking)
Hielpijn (hielspoor)
Bindweefsel en/of botvorming in de spier (myositis ossificans)

Hoe ziet een shockwave behandeling eruit? Allereerst wordt op basis van een gesprek en een lichamelijk onderzoek het pijngebied door de fysiotherapeut gelokaliseerd. In een groot aantal gevallen wordt aanvullend onderzoek gedaan door middel van echografie. Nadat de diagnose gesteld is en gebleken is dat shockwave therapie geïndiceerd is, wordt het pijngebied blootgesteld aan korte shockwave impulsen. Dit gebeurt met behulp van een ' behandelpistool' of 'behandelkop'. De behandeling duurt kort, zo'n 5-10 minuten per sessie. De zittingen hebben meestal een behandelinterval van zo'n 7-10 dagen, afhankelijk van het probleem.

De voordelen van shockwave therapie:
Behandeling zonder geneesmiddelen of chirurgie
Kortdurende behandeling (5 tot 10 minuten per sessie)
Uitstekend therapiesucces na gemiddeld 4 tot 5 behandelingen
Behandeling van de oorzaken in plaats van de symptomen
Pijnverzachting en herstel van de volledige mobiliteit na enkele dagen
Dankzij shockwave therapie kan een injectie of zelfs een operatie overbodig blijken
Ons centrum beschikt over een Shockmaster 500 apparaat.