Fysiotherapie voor Musici en Dansers

Musici en dansers, zowel amateurs als professionals, oefenen dikwijls grote spanningen uit op hun bewegingsapparaat. Muziek en dans stellen hoge eisen aan de uitvoerders ervan. Het vergt concentratie, coördinatie, fysiek en psychisch uithoudingsvermogen, kracht, flexibiliteit en behendigheid.

Je bent als musicus of danser geblesseerd. Dat is balen! Natuurlijk wil je zo snel mogelijk weer onbezorgd op de planken of staan er uitvoeringen of concerten op het programma . Een muziek en/of dansgerichte behandeling en begeleiding bij de fysiotherapeut voor musici en dansers, zorgt daarvoor.
Muziek en dans minded als hij is, weet hij maar al te goed hoe jij je voelt en hij zal er alles aan doen om je snel weer op niveau te krijgen. Dit geldt uiteraard ook voor de toneelacteur. Natuurlijk analyseert hij eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en behandelt hij je blessure met het oog op een optimaal herstel wat de weefsels op dat moment zullen toelaten. Tevens adviseert hij je hoe je tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven. Je loopt dan zo min mogelijk achterstand op.
Vanuit zijn persoonlijke deelname en interesse voor theater, muziek en dans, heeft Pieter specialisatie opgebouwd voor musici en dansers. Als regisseur van The MusiCompany zag Pieter vaak de gevolgen van klachten gerelateerd aan dans of muziek en heeft hij al aardig wat ervaring met deze specifieke klachtengroep. Wacht dus niet te lang met klachten, waardoor je niet of minder kan spelen of dansen. De ervaring leert dat langer wachten een goed herstel eerder in de weg zal staan..

Op muziekenzorg.nl vindt u alles over blessures van musici en de behandeling ervan. Pieter is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Dans en Muziek Geneeskunde.