Geriatrie FysiotherapieHet dagelijks leven thuis wordt lastig wanneer een ziekte of aandoening u beperkt in uw bewegingen. U bent bijvoorbeeld slecht ter been en kunt niet meer zonder hulpmiddel lopen. U durft niet meer goed te fietsen. U kunt moeilijk uit uw stoel of bed komen. Of u durft de trap niet meer op. De verzorging van uzelf en het doen van uw huishouden worden een probleem. Misschien komt u uit het ziekenhuis, verpleeghuis of revalidatiecentrum en heeft u nog therapie thuis nodig..

De geriatrie fysiotherapeut is gespecialiseerd in de behandeling van ouderen en van patiënten met complexe gezondheidsproblematiek.

De geriatrie fysiotherapeut richt zich op het dagelijks bewegen van de cliënt in zijn leefomgeving en streeft naar het behouden of vergroten van de zelfredzaamheid als belangrijke voorwaarde voor de kwaliteit van leven en voor participatie in de samenleving.

Waarvoor kunt u terecht bij de geriatrie fysiotherapeut:


Ziektebeelden: longaandoeningen, hart en vaatlijden,etalagebenen, operaties, neurologische aandoeningen (zoals een beroerte, de ziekte van Parkinson, multiple sclerose) en orthopedische aandoeningen (reuma, uitgebreide artrose, botontkalking, amputaties).

Advies uitbrengen ten aanzien van loophulpmiddelen

Preventief (re)activeren: Fysio Actief Plus:fitness voor mensen met afnemendezelfstandigheid.

Valpreventie en valtrainingen